Motius per fer vaga? SÍ, MOLTS!

Al llarg dels darrers mesos, des de fa prop de dos anys, s’han succeït les protestes i vagues en
el sector de l’educació. Són vagues totalment justificades i més necessàries que mai, perquè el que està en joc és el sistema educatiu públic, de qualitat i democràtic. Aquest sistema està amenaçat pel que estan fent el govern Bauzà i el Ministre Wert.

Vaga9M

El que està fent el PP amb l’educació pública no són petits canvis de gestió, de millora, d’eficiència. Mentida. El que s’està fent amb l’educació tindrà efectes importants i resultats molt negatius que ens afecten ara i que tindran el seu resultat d’aquí a uns anys. Qui pensi que les mesures preses en matèria educativa són encertades, que s’ho faci mirar. Només els

arguments ideològics, amb la coartada dels econòmics, les poden justificar. I cal saber que les coses es poden fer d’una altra maner

a. Hi ha alternativa. Si més no, que no hi ha alternativa s’ha de demostrar, i aquest govern no ho fa. Tot el contrari.

Ja hem tingut molts exemples d’aquesta ideologia retrògrada, classista i sexista. Hem conegut com el Govern Bauzà va invertir 18.000 euros en cartes per pressionar als pares perquè triessin el castellà com a llengua vehicular dels seus fills (amb molt poc èxit, per cert, especialment a Menorca), n’ha gastat 70.000 més per a nous llibres de text en les variants lingüístiques del català de Balears i ha destinat 400.000 euros a concerts amb centres educatius de l’Opus, quantitat que pot arribar fins als 2,5 milions d’euros (un concert que el  PSIB  ha recorregut per injust i il·legal).

Però mentrestant el PP puja  el nombre d’alumnes per aula, acomiada professors, retira les ajudes a les famílies per transport o per menjadors escolars i fins i tot incompleix el seu propi pla pilot d’Educació Plurilingüe retallant, de forma dràstica, els auxiliars de conversa….mentrestant el Govern Bauzà empra la seva capacitat legislativa per mirar d’emmordassar, d’eliminar la llibertat d’expressió del professorat, el que hauria de ser un lliure exercici de la funció docent… mentrestant la nova llei educativa del Ministre Wert imposa més retallades que significaran una major càrrega econòmica per a les comunitats, un descens del professorat de batxillerat i arts plàstiques, i aplica fórmules que la societat actual ja no hauria de tolerar en qüestions com la religió, la segregació per sexes i el tractament de les llengües

Però en els darrers mesos també hem vist que la pressió social és capaç d’aconseguir canvis, o com a mínim de sacsejar consciències…ens referim a la Iniciativa Legislativa Popular sobre desnonaments, la lluita per aturar el dragat del Port de Maó, a les mobilitzacions per tal que es replantegi l’ampliació de la Carretera General a base de macro-rotondes… també en l’àmbit educatiu ho podem fer. Junts podem aconseguir els nostres objectius.

Dia 9, fes vaga perquè es cobreixin les places de professorat vacant, fes vaga perquè ens pugen les taxes universitàries, fes vaga perquè ens tenen sense calefacció, fes vaga perquè t’imposen el castellà, fes vaga perquè no es separi per sexes a les aules, fes vaga perquè la classe mitja i obrera pugui seguir accedint a la universitat, fes vaga perquè educació per a la ciutadania eduqui en valors humans i de futur, i no conservadors i oxidats, fes vaga perquè les decisions en matèria educativa les prenguin els professionals de l’àmbit o no la Conferència Episcopal…fes vaga perquè evitar tot això és possible si el govern ho vol. Perquè no ens mereixem aquest govern.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>