Archive for Sin categoría

#TuMousEUROPA #TuMuevesEUROPA

cartellEuropees

PARTICIPA A LES PRIMÀRIES. T’ESPEREM!!

primàries

IMG-20140311-WA0013IMG-20140311-WA0014

10 raons per oposar-se a l’escultura de l’Atlante

L’agrupació local de Joventuts Socialistes de Maó vol exposar 10 arguments en contra de l’aixecament de l’escultura de l’Atlante:

  1. Els ciutadans de Maó no tenim cap necessitat d’aquesta escultura. És un demanda de només 60 persones. Entenem, per tant, que si 61 persones demanem que es retiri, s’hauria de retirar.
  1. La petició d’un grup minoritari de persones es converteix en iniciativa de l’Ajuntament en el moment en què l’accepta, permet instal·lar-la en un espai públic i, a més, la finança. Quin és el criteri per acceptar-la? Polític i responsabilitat de l’alcaldessa. Val a dir, a més, que la proposta inicial dels familiars no incloïa l’escultura sinó, únicament, la restitució d’una antiga placa. L’Ajuntament ha decidit valorar favorablement aquesta petició, ampliar el reconeixement i aixecar-hi una escultura.
  1. La mala consciència s’evidencia en el moment en què la Batllessa ha tirat endavant aquest projecte sense consultar-lo ni comunicar-lo a l’oposició. És una mostra més de les formes autoritàries i poc democràtiques del govern d’Águeda Reynés.
  1. L’Atlante era un símbol glorificat durant la dictadura i, per tant, no representa la majoria dels maonesos i maoneses. Si es vol fer un homenatge comú, s’hauria de fer amb un símbol d’unió, significatiu, no amb un referent tant esbiaixat i identificat amb un dels bàndols.
  1. L’alcaldessa, per tant, pot dir el que vulgui: a qui i què recordarà aquesta escultura és cosa de les persones que la interpreten, dels que la veuen, dels que la sentiran seva i dels que no. No només manca consens, sinó que és un insult i una vergonya per a molts veïns i veïnes.
  1. No és ètic que l’Ajuntament faci proclames de contenció de la despesa i després financi accions com aquestes, innecessàries, que no suposen cap millora per a la ciutadania i que responen a una minoria molt petita de la població. A més, si l’alcaldessa sabia que seria un tema controvertit –tal com exposa el Diari Menorca de dia 5 de febrer de 2014- per què ho va tirar endavant? Per què li agrada tant crear conflictes?
  1. L’article 15 de la Llei de Memòria Històrica determina que “las Administraciones públicas, en el ejercicio de sus competencias, tomarán las medidas oportunas para la retirada de escudos, insignias, placas y otros objetos o menciones conmemorativas de exaltación, personal o colectiva, de la sublevación militar, de la Guerra Civil y de la represión de la Dictadura. Entre estas medidas podrá incluirse la retirada de subvenciones o ayudas públicas.”
  1. Ja existeix un monument que commemora tots els morts de la guerra civil. Malgrat que no era així inicialment, el primer Ajuntament socialista de Maó va canviar-li la placa per fer referència a tothom. Quants monuments aspira a tenir la Sra. Reynés?
  1. Anys enrere, durant el franquisme, “los mártires del Atlante” donaven nom a una zona del Moll de Llevant. Allà s’hi feien misses “en honor a los caídos”. Amb l’entrada a la Democràcia aquest nom es va canviar. Ara, ‘casualment’, el PP ens torna a aquells temps… com amb ­­­­tantes altres coses.
  1. La decisió de l’Ajuntament torna a obrir les ferides de moltes persones que van perdre, injustament, i de cada bàndol, als seus familiars. Cadascú pot recordar i cadascú recorda a la seva manera. Així ho han fet familiars de republicans durant desenes d’anys al cementiri de Maó. Altra cosa és el que pretén fer la Batlessa: recordar el que ella vol, quan ella vol i on ella vol: en un espai de totes i tots.

Sra. Batlessa, les Joventuts Socialistes de Maó, per més que ho intentem, no podem comprendre per quin motiu ha decidit reobrir sentiments i patiments tan profunds com els que va causar la Guerra Civil i la repressió franquista. El que sí sabem és que tenim una batllessa que no ens mereixem.

AGRUPACIÓ LOCAL – JOVENTUTS SOCIALISTES DE MAÓ

Glosa de sa Diada

Una glosa volem fer
per tota sa gent honesta
avui que és dia de festa
Sant Antoni de Gener.
Mos trobareu amb sa protesta
i amb sa festa també.
 
Moltes coses mos han pres
i sabem molt bé qui ha estat
un de molt interessat
que d’història no en sap res.
No te fiquis tu, burgès,
amb sa nostra identitat!!
 
Que sa nostra veu ressoni
fins a dins s’ illa veïna
perquè sa gent menorquina
vol salvar es seu patrimoni
de sa forca del dimoni
que ve enfangat de gomina.

 

BONA DIADA A TOTHOM!

Joventuts Socialistes de Menorca

585px-Bandera_de_Menorca.svg

L’augment de beques del CIMe: compra-venta de titulars.

El Consell Insular de Menorca fa bandera de l’augment de beques per a estudiants menorquins que estudien fora de l’Illa. En total, segons anuncien, la quantia d’aquesta partida augmentarà de 50.000 a 60.000 euros per a l’any 2014.

És un augment que considerem important pel canvi de tendència que representa: en els dos pressupostos anteriors el govern del PP al Consell havia reduït 15 i 10 mil euros respectivament en cada pressupost. És a dir, que havia eliminat 1/3 part de la partida. Ara la incrementa en 10.000 euros i la deixa, encara, amb 15.000 euros menys del que la va trobar. Aquest govern insular no ha suposat, per tant, cap millora per als estudiants sinó tot el contrari: els hi haurà tret, com a mínim 55.000 euros en beques –que és el que ja ens han tret a dia d’avui. Això és, si agafem la partida de 50.000 euros de l’any passat, el mateix que deixar un any sense beques d’estudis del CIMe per als estudiants illencs.

Ens sembla, per tant, que aquest increment de 10.000 euros tenia un objectiu molt clar: vendre un titular que ni els més innocents han comprat.

Ja no es tracta simplement d’incrementar o disminuir beques. Es tracta de ser coherents i de respectar els estudiants. Es tracta, entre d’altres coses, de no ser hipòcrita, perquè augmentar en 10.000 euros unes beques que la pròpia consellera ha titllat de privilegis és, com a mínim, insultant. Es tracta de no tenir la poca vergonya de vendre titulars quan no han mogut una cella per evitar el lamentable decret de beques, que deixa sense beca als alumnes amb notes inferiors a 6,5. Es tracta de tenir, com a mínim, la decència de fer el seguiment a una proposta presentada pel grup socialista i aprovada pel ple del Consell per unanimitat. Es tracta de demanar unes beques de mobilitat per als estudiants menorquins acord amb les despeses que ens suposa estudiar fora de Menorca. Es tracta, en definitiva, de ser polítics decents i no fer unes declaracions com aquestes quan has estat dos anys sense aixecar la veu i retallant la partida de beques de la teva pròpia conselleria:

La voluntat de la Conselleria que dirigeixo és ajudar als estudiants a que puguin augmentar les seves possibilitats de formació”

Si creu, Sra. Baïllo, que amb 10.000 euros aconseguirà assolir aquest objectiu, sàpiga vostè que s’equivoca, perquè ni tan sols els 75.000 euros que hi va destinar a beques l’anterior govern en els darrers pressupostos ni l’aprovació de totes les propostes fetes pel PSOE i que vostès han rebutjat haurien estat suficients per contrarestar la destralada del ministre Wert. Recordem que el PP va vota en contra de l’esmena als PGE sorgida a Menorca i defensada a Madrid pel diputat Garcia Gasulla demanant un tracte just pels estudiants menorquins.

No ens vulgui fer creure vostè, -la mateixa consellera d’Educació que considera que les beques són un privilegi- que té la voluntat d’ajudar als estudiants que, segons vostè, són uns privilegiats. Que creu en els privilegis, n’estem segurs. Que creu en les beques… no s’ho creu ni vostè.

La realitat del DECRET DE BEQUES

 

Davant les mentides reiterades dels governants del PP, ens hem vist motivats a fer aquesta sèrie de diapositives explicatives que penjarem avui, demà i dijous. Podeu trobar tota la informació -i comprovar-ne la seva certesa- en aquests enllaços:
Beques 2011 (darrer govern socialista)
http://www.boe.es/boe/dias/2011/05/21/pdfs/BOE-A-2011-8850.pdf
Beques 2013 (decret actual ministre Wert)
http://www.boe.es/boe/dias/2013/08/03/pdfs/BOE-A-2013-8559.pdf

Beques1 copia

Beques2 copia

Beques3 copia

COMUNICAT

PODEU VEURE EL DOCUMENT ORIGINAL AQUÍ

Maó, 4 d’octubre de 2013

 

Davant les darreres informacions aparegudes al mitjans de comunicació, i també de la informació obtinguda de la pròpia persona implicada, les Joventuts Socialistes de Menorca volem mostrar el nostre suport absolut a l’Associació Estudiantil 20 de Juny i, en concret, a la seva presidenta i representant Lola Mercadal.

Les cartes que ha rebut, en les quals se l’adverteix de la seva assistència a concentracions il·legals, no són més que una altra mostra de l’autoritarisme que, malauradament, s’ha instaurat a les administracions que governa el Partit Popular. La por a l’activisme polític i a la defensa dels drets de les persones els duu a prendre accions injustificades com aquesta en la qual s’ha advertit a la representant d’una organització que ni tan sols era la convocant dels actes en qüestió.

Executiva Insular de

Joventuts Socialistes de Menorca

Demanem que el Pacte per la Joventut tracti dos temes essencials: beques i conflicte educatiu.

Aquesta és la carta que avui dia 25/09/2013 hem registrat al Consell Insular de Menorca. Demanam una convocatòria extraordinària del Pacte per la Joventut després que la Consellera Baíllo hagi tornat a repetir que els menorquins amb beca som uns privilegiats. Volem també conèixer i fer arribar l’opinió dels joves al respecte d’una qüestió tan important com és el conflicte educatiu.

Enllaç a la carta clicant aquí.

 

La consellera Baíllo ha de dimitir

Dilluns, al ple del Consell de Menorca, vam poder escoltar de la boca de la Consellera Baíllo unes declaracions absolutament desencertades, a més de falses i pròpies de la dreta més rància que trobem dins el PP de Menorca.

Durant els darrers mesos l’opinió pública ha debatut i opinat entorn a les beques. Com amb tot, cadascú és lliure d’opinar sobre les maneres de fer i dels models que impulsa cada govern en qualsevol dels nivells institucionals. A banda de les opinions, però, existeix un marc regulador normatiu que dóna més arguments i més rellevància a uns punts de vista que a uns altres. Els punts de vista que es recolzen en el marc constitucional i legislatiu aprovats no poden ser només oberts a l’opinió de cadascú sinó que han d’esser valorats com a norma a complir.

«Mientras para ustedes (en alusión al PSOE) las becas son un derecho, para nosotros son un privilegio». Es veu que per la Sra. Baíllo els menorquins som uns privilegiats. En veritat, si ho som, no és per les facilitats que tinguem a l’hora d’accedir a l’educació superior. Ho som per tenir unes platges excepcionals, una identitat entranyable i impecable i una cultura rica, viva i respectada –encara que, val a dir, poc ha fet la consellera perquè sigui així-. Però en cap cas ens trobem en situació de privilegiats quan parlem d’accés a la universitat o a la FP superior. Sembla que la senyora consellera –i el Sr. Tadeo, que n’és el responsable i que va compartir al ple les seves declaracions- és incapaç de veure que en alguns aspectes els menorquins ens trobem en una situació clara de desavantatge. Bitllets d’avió, bitllets de tren –si és necessari-, allotjament, manutenció, despeses corrents addicionals… és que no ho veu que els menorquins necessitem més que ningú un sistema de beques fort, just i igualitari? No ho entén? Considera que un/a estudiant que rep una quantia per a despeses d’estudis és un privilegiat? Un privilegiat, a dia d’avui, és qui no necessita aquesta ajuda. És qui no té la preocupació de dependre d’una beca per estudiar. Això existeix, Sra. Baíllo, encara que, possiblement, pel que es desprèn de les seves declaracions, vostè no ho veu o no ho vol veure.

Sra. Baíllo, hauria de saber que és un deure de les administracions públiques garantir l’accés a l’educació en igualtat de condicions a tots els ciutadans i ciutadanes. Els menorquins mereixem, en aquest sentit, un tracte diferencial. Especial. Necessitem més atenció que els altres perquè ens trobem amb moltes més dificultats. Així ho recull l’estatut d’Autonomia de les Illes Balears a l’article 3. Així ho recull l’article 45 de la Llei Orgànica d’Universitats. I també l’article 138 de la Constitució, regulat per l’article 17 de la Llei de Règim Especial de les Illes Balears, remarca un tracte especial per Menorca i les Pitiüses.

I ara ve vostè i ens diu que no és un dret i que és un privilegi? Està clar que vostè no sap què significa DRET ni PRIVILEGI. Vostè té el privilegi de ser Consellera de Cultura i Educació. Nosaltres tenim dret a tenir una consellera responsable i que defensi els interessos de tots els menorquins i menorquines. Per aquest motiu, li demanem que respecti el nostre dret a tenir una Consellera que defensi els interessos dels estudiants menorquins i no les idees desbaratades del Ministre Wert que ja ha rebutjat tota la comunitat educativa i universitària. Ja en tenim prou amb les decisions de Madrid. Li demanem que dimiteixi. Abandoni la seva acta de Consellera i deixi que algú es preocupi de defensar els interessos d’aquesta terra. I de no ser així, demanem al President Tadeo que la cessi del seu càrrec i delegui les competències en qüestió a una persona capacitada per a gestionar-les d’acord amb les necessitats dels illencs.

 

El passat dilluns, al ple del Consell de Menorca, vam poder escoltar de la boca de la Consellera Baíllo unes declaracions absolutament desencertades, a més de falses i pròpies de la dreta més rància que trobem dins el PP de Menorca.

Durant els darrers mesos l’opinió pública ha debatut i opinat entorn a les beques. Com amb tot, cadascú és lliure d’opinar al respecte de les maneres de fer i dels models que impulsa cada govern en qualsevol dels nivells institucionals. A banda de les opinions, però, existeix un marc regulador normatiu que dóna més arguments i més rellevància a unes opinions que a unes altres. Les opinions que es recolzen en el marc constitucional i legislatiu aprovats no poden ser només oberts a l’opinió de cadascú sinó que han d’esser valorats com a norma a complir.

«Mientras para ustedes (en alusión al PSOE) las becas son un derecho, para nosotros son un privilegio». Es veu que per la Sra. Baíllo els menorquins som uns privilegiats. En veritat, si ho som, no és per les facilitats que tinguem a l’hora d’accedir a l’educació superior. Ho som per tenir unes platges excepcionals, una identitat entranyable i impecable i una cultura rica, viva i respectada –encara que, això de respectada, a ella la implica bastant poc. Però en cap cas ens trobem en situació de privilegiats quan parlem d’accés a la universitat o a la FP superior. Sembla que la senyora consellera és incapaç de veure que en alguns aspectes els menorquins ens trobem en una situació clara de desavantatge. Bitllets d’avió, bitllets de tren –si és necessari-, allotjament, manutenció, despeses corrents addicionals… és que no ho veu que els menorquins necessitem més que ningú un sistema de beques fort, just i igualitari? No ho entén? Considera que un/a estudiant que rep una quantia per a despeses d’estudis és un privilegiat? Un privilegiat, a dia d’avui, és qui no necessita aquesta ajuda. És qui no té la preocupació de dependre d’una beca per estudiar. Això existeix, Sra. Baíllo, encara que, possiblement, pel que podem veure, no sigui el seu cas.

Hauria de saber que és un deure de les administracions públiques garantir l’accés a l’educació en igualtat de condicions a tots els ciutadans i ciutadanes. Els menorquins mereixem, en aquest sentit, un tracte diferencial. Especial. Necessitam més atenció que els altres perquè ens trobem amb moltes més dificultats. Així ho recull l’estatut d’Autonomia de les Illes Balears a l’article 3. Així ho recull l’article 45 de la Llei Orgànica d’Universitats. I també l’article 138 de la Constitució, regulat per l’article 17 de la Llei de Règim Especial de les Illes Balears, remarca un tracte especial per Menorca i les Pitiüses.

I ara ve vostè i ens diu que no és un dret i que és un privilegi? Està clar que vostè no sap què significa DRET ni PRIVILEGI. Vostè té el privilegi de ser Consellera de Cultura i Educació. Nosaltres tenim dret a tenir una consellera responsable i que defensi els interessos de tots els menorquins i menorquines. Per aquest motiu, li demanem que respecti el nostre dret a tenir una Consellera que defensi els interessos dels estudiants menorquins i no les idees desbaratades del Ministre Wert que ja ha rebutjat tota la comunitat educativa i universitària. Ja en tenim prou amb les decisions de Madrid. Li demanem que dimiteixi. Abandoni la seva acta de Consellera i deixi que algú es preocupi de defensar els interessos d’aquesta terra.

RECOMANACIONS SANT JOAN

cropped-cavall.jpg

Aquí us deixam algunes recomanacions per aquells que vingueu a Menorca i aneu a Ciutadella per Sant Joan. Veniu i xalau molt.

Aquí os dejamos algunas recomendaciones para aquellos que vengais a Menorca y vayáis a Ciutadella por Sant Joan. Pasadlo bien.

Here you have some important information you should know before goin to Ciutadella’s Sant Joan.

SantJoan

SantJoan2