La consellera Baíllo ha de dimitir

Dilluns, al ple del Consell de Menorca, vam poder escoltar de la boca de la Consellera Baíllo unes declaracions absolutament desencertades, a més de falses i pròpies de la dreta més rància que trobem dins el PP de Menorca.

Durant els darrers mesos l’opinió pública ha debatut i opinat entorn a les beques. Com amb tot, cadascú és lliure d’opinar sobre les maneres de fer i dels models que impulsa cada govern en qualsevol dels nivells institucionals. A banda de les opinions, però, existeix un marc regulador normatiu que dóna més arguments i més rellevància a uns punts de vista que a uns altres. Els punts de vista que es recolzen en el marc constitucional i legislatiu aprovats no poden ser només oberts a l’opinió de cadascú sinó que han d’esser valorats com a norma a complir.

«Mientras para ustedes (en alusión al PSOE) las becas son un derecho, para nosotros son un privilegio». Es veu que per la Sra. Baíllo els menorquins som uns privilegiats. En veritat, si ho som, no és per les facilitats que tinguem a l’hora d’accedir a l’educació superior. Ho som per tenir unes platges excepcionals, una identitat entranyable i impecable i una cultura rica, viva i respectada –encara que, val a dir, poc ha fet la consellera perquè sigui així-. Però en cap cas ens trobem en situació de privilegiats quan parlem d’accés a la universitat o a la FP superior. Sembla que la senyora consellera –i el Sr. Tadeo, que n’és el responsable i que va compartir al ple les seves declaracions- és incapaç de veure que en alguns aspectes els menorquins ens trobem en una situació clara de desavantatge. Bitllets d’avió, bitllets de tren –si és necessari-, allotjament, manutenció, despeses corrents addicionals… és que no ho veu que els menorquins necessitem més que ningú un sistema de beques fort, just i igualitari? No ho entén? Considera que un/a estudiant que rep una quantia per a despeses d’estudis és un privilegiat? Un privilegiat, a dia d’avui, és qui no necessita aquesta ajuda. És qui no té la preocupació de dependre d’una beca per estudiar. Això existeix, Sra. Baíllo, encara que, possiblement, pel que es desprèn de les seves declaracions, vostè no ho veu o no ho vol veure.

Sra. Baíllo, hauria de saber que és un deure de les administracions públiques garantir l’accés a l’educació en igualtat de condicions a tots els ciutadans i ciutadanes. Els menorquins mereixem, en aquest sentit, un tracte diferencial. Especial. Necessitem més atenció que els altres perquè ens trobem amb moltes més dificultats. Així ho recull l’estatut d’Autonomia de les Illes Balears a l’article 3. Així ho recull l’article 45 de la Llei Orgànica d’Universitats. I també l’article 138 de la Constitució, regulat per l’article 17 de la Llei de Règim Especial de les Illes Balears, remarca un tracte especial per Menorca i les Pitiüses.

I ara ve vostè i ens diu que no és un dret i que és un privilegi? Està clar que vostè no sap què significa DRET ni PRIVILEGI. Vostè té el privilegi de ser Consellera de Cultura i Educació. Nosaltres tenim dret a tenir una consellera responsable i que defensi els interessos de tots els menorquins i menorquines. Per aquest motiu, li demanem que respecti el nostre dret a tenir una Consellera que defensi els interessos dels estudiants menorquins i no les idees desbaratades del Ministre Wert que ja ha rebutjat tota la comunitat educativa i universitària. Ja en tenim prou amb les decisions de Madrid. Li demanem que dimiteixi. Abandoni la seva acta de Consellera i deixi que algú es preocupi de defensar els interessos d’aquesta terra. I de no ser així, demanem al President Tadeo que la cessi del seu càrrec i delegui les competències en qüestió a una persona capacitada per a gestionar-les d’acord amb les necessitats dels illencs.

 

El passat dilluns, al ple del Consell de Menorca, vam poder escoltar de la boca de la Consellera Baíllo unes declaracions absolutament desencertades, a més de falses i pròpies de la dreta més rància que trobem dins el PP de Menorca.

Durant els darrers mesos l’opinió pública ha debatut i opinat entorn a les beques. Com amb tot, cadascú és lliure d’opinar al respecte de les maneres de fer i dels models que impulsa cada govern en qualsevol dels nivells institucionals. A banda de les opinions, però, existeix un marc regulador normatiu que dóna més arguments i més rellevància a unes opinions que a unes altres. Les opinions que es recolzen en el marc constitucional i legislatiu aprovats no poden ser només oberts a l’opinió de cadascú sinó que han d’esser valorats com a norma a complir.

«Mientras para ustedes (en alusión al PSOE) las becas son un derecho, para nosotros son un privilegio». Es veu que per la Sra. Baíllo els menorquins som uns privilegiats. En veritat, si ho som, no és per les facilitats que tinguem a l’hora d’accedir a l’educació superior. Ho som per tenir unes platges excepcionals, una identitat entranyable i impecable i una cultura rica, viva i respectada –encara que, això de respectada, a ella la implica bastant poc. Però en cap cas ens trobem en situació de privilegiats quan parlem d’accés a la universitat o a la FP superior. Sembla que la senyora consellera és incapaç de veure que en alguns aspectes els menorquins ens trobem en una situació clara de desavantatge. Bitllets d’avió, bitllets de tren –si és necessari-, allotjament, manutenció, despeses corrents addicionals… és que no ho veu que els menorquins necessitem més que ningú un sistema de beques fort, just i igualitari? No ho entén? Considera que un/a estudiant que rep una quantia per a despeses d’estudis és un privilegiat? Un privilegiat, a dia d’avui, és qui no necessita aquesta ajuda. És qui no té la preocupació de dependre d’una beca per estudiar. Això existeix, Sra. Baíllo, encara que, possiblement, pel que podem veure, no sigui el seu cas.

Hauria de saber que és un deure de les administracions públiques garantir l’accés a l’educació en igualtat de condicions a tots els ciutadans i ciutadanes. Els menorquins mereixem, en aquest sentit, un tracte diferencial. Especial. Necessitam més atenció que els altres perquè ens trobem amb moltes més dificultats. Així ho recull l’estatut d’Autonomia de les Illes Balears a l’article 3. Així ho recull l’article 45 de la Llei Orgànica d’Universitats. I també l’article 138 de la Constitució, regulat per l’article 17 de la Llei de Règim Especial de les Illes Balears, remarca un tracte especial per Menorca i les Pitiüses.

I ara ve vostè i ens diu que no és un dret i que és un privilegi? Està clar que vostè no sap què significa DRET ni PRIVILEGI. Vostè té el privilegi de ser Consellera de Cultura i Educació. Nosaltres tenim dret a tenir una consellera responsable i que defensi els interessos de tots els menorquins i menorquines. Per aquest motiu, li demanem que respecti el nostre dret a tenir una Consellera que defensi els interessos dels estudiants menorquins i no les idees desbaratades del Ministre Wert que ja ha rebutjat tota la comunitat educativa i universitària. Ja en tenim prou amb les decisions de Madrid. Li demanem que dimiteixi. Abandoni la seva acta de Consellera i deixi que algú es preocupi de defensar els interessos d’aquesta terra.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>