L’augment de beques del CIMe: compra-venta de titulars.

El Consell Insular de Menorca fa bandera de l’augment de beques per a estudiants menorquins que estudien fora de l’Illa. En total, segons anuncien, la quantia d’aquesta partida augmentarà de 50.000 a 60.000 euros per a l’any 2014.

És un augment que considerem important pel canvi de tendència que representa: en els dos pressupostos anteriors el govern del PP al Consell havia reduït 15 i 10 mil euros respectivament en cada pressupost. És a dir, que havia eliminat 1/3 part de la partida. Ara la incrementa en 10.000 euros i la deixa, encara, amb 15.000 euros menys del que la va trobar. Aquest govern insular no ha suposat, per tant, cap millora per als estudiants sinó tot el contrari: els hi haurà tret, com a mínim 55.000 euros en beques –que és el que ja ens han tret a dia d’avui. Això és, si agafem la partida de 50.000 euros de l’any passat, el mateix que deixar un any sense beques d’estudis del CIMe per als estudiants illencs.

Ens sembla, per tant, que aquest increment de 10.000 euros tenia un objectiu molt clar: vendre un titular que ni els més innocents han comprat.

Ja no es tracta simplement d’incrementar o disminuir beques. Es tracta de ser coherents i de respectar els estudiants. Es tracta, entre d’altres coses, de no ser hipòcrita, perquè augmentar en 10.000 euros unes beques que la pròpia consellera ha titllat de privilegis és, com a mínim, insultant. Es tracta de no tenir la poca vergonya de vendre titulars quan no han mogut una cella per evitar el lamentable decret de beques, que deixa sense beca als alumnes amb notes inferiors a 6,5. Es tracta de tenir, com a mínim, la decència de fer el seguiment a una proposta presentada pel grup socialista i aprovada pel ple del Consell per unanimitat. Es tracta de demanar unes beques de mobilitat per als estudiants menorquins acord amb les despeses que ens suposa estudiar fora de Menorca. Es tracta, en definitiva, de ser polítics decents i no fer unes declaracions com aquestes quan has estat dos anys sense aixecar la veu i retallant la partida de beques de la teva pròpia conselleria:

La voluntat de la Conselleria que dirigeixo és ajudar als estudiants a que puguin augmentar les seves possibilitats de formació”

Si creu, Sra. Baïllo, que amb 10.000 euros aconseguirà assolir aquest objectiu, sàpiga vostè que s’equivoca, perquè ni tan sols els 75.000 euros que hi va destinar a beques l’anterior govern en els darrers pressupostos ni l’aprovació de totes les propostes fetes pel PSOE i que vostès han rebutjat haurien estat suficients per contrarestar la destralada del ministre Wert. Recordem que el PP va vota en contra de l’esmena als PGE sorgida a Menorca i defensada a Madrid pel diputat Garcia Gasulla demanant un tracte just pels estudiants menorquins.

No ens vulgui fer creure vostè, -la mateixa consellera d’Educació que considera que les beques són un privilegi- que té la voluntat d’ajudar als estudiants que, segons vostè, són uns privilegiats. Que creu en els privilegis, n’estem segurs. Que creu en les beques… no s’ho creu ni vostè.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>