La importància d’Europa: la joventut pot dissenyar mesures contra l’atur

MIckYEuropees

Per què serveix la Unió Europea? Per quin motiu hem d’anar a votar?…preguntes que tots hem escoltat i que, sovint, queden sense resposta.

Avui podem oferir una resposta clara amb un exemple concret: Europa serveix perquè la joventut de Menorca, i de Balears, tinguem dret a participar en el disseny i desenvolupament de mesures per combatre l’atur .

I així hem començat a fer-ho. En la darrera reunió del Fòrum de la Joventut de Menorca vàrem iniciar el debat per preparar propostes concretes que abordin el problema de l’atur entre la gent jove de l’Illa. Aquest debat s’enceta a partir d’una proposta Socialista aprovada al Parlament sobre el Pla de Garantia Juvenil.

El Pla és un programa europeu que no només lluita contra l’atur dels joves, sinó també afronta les dificultats que tenim per accedir a la formació. Així quan una persona de fins a 25 anys –els Socialistes Europeus vam demanar ampliar-ho fins als 30 anys, però fou rebutjat- porti 4 mesos a l’atur o hagin passat 4 mesos des que acabés l’etapa educativa, l’administració està obligada a facilitar-li una resposta personalitzada: formativa, de contracte laboral o de contracte en pràctiques. En la proposta Socialista també es constata que aquest programa ha d’estar en funcionament, a cadascuna de les Illes, en el segon semestre de 2014.

A més el Parlament també va acordar complir les recomanacions europees que diuen, entre altres coses, que les organitzacions juvenils han de ser consultades i han de participar en el disseny i desenvolupament del Programa. Un compromís traslladat al Consell per la consellera Joana Caules.

Així que, des d’ara, tots els i les joves de Menorca tenim l’oportunitat de dir-hi la nostra  per tancar propostes concretes que ens ajudin a sortir de l’atur, a trobar una primera feina o a continuar  formant-nos.

Les Joventuts Socialistes de Menorca ja hem començat. En la reunió del Fòrum de la Joventut vam plantejar la possibilitat de crear una xarxa de comunicació entre empresaris i joves que cerquen feina dinamitzada pel Consell; una eina potent on penjar currículum i ofertes de treball només de Menorca

És una idea, només un granet d’arena; entre tots i totes hem d’omplir-ho de contingut. Hi ha doblers per fer-ho. A nivell europeu 6.000 milions –encara que els socialistes proposem triplicar aquesta xifra- i per a Balears 33,5 milions; de manera que a Menorca li haurien de pertocar uns 4 milions d’euros. 4 milions que s’han d’invertir, obligatòriament, amb la participació de la joventut de l’Illa.

Les Joventuts Socialistes de Menorca sempre estarem oberts al diàleg i a la feina conjunta amb les administracions per proposar mesures i arribar a acords en benefici dels i les joves. També volem convidar a totes les organitzacions juvenils a treballar plegats per poder fer propostes conjuntes que farem arribar al Fòrum i a totes les institucions a través dels representants socialistes. Estem a la vostra disposició, el nostre correu és: jsibmenorca@gmail.com

 

Miquel  Company

Secretari General JSM i candidat a les Eleccions Europees

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>