MANIFEST PER PALESTINA

Des de les Joventuts Socialistes de Menorca ens veiem amb la obligació moral de pronunciar-nos sobre els darrers esdeveniments ocorreguts a la franja de Gaza.  L’assassinat de tres joves israelians el passat 30 de juny, després d’haver estat segrestats, ha desencadenat el que ja s’anomena la Tercera Intifada. Segurament, el segrest dels tres estudiants va ser una resposta a la proposta aprovada pel Govern d’Israel d’ampliar la política d’assentaments i construir 1.500 cases més a Cisjordania i a l’est de Jerusalem.

 Per una banda, el passat 8 de juny les forces de seguretat d’Israel van llençar una operació militar que fins avui ha resultat en 501 víctimes palestines. Segons les Nacions Unides, la majoria de les víctimes són civils. Per altra banda, Hamas ha matat 13 soldats Israelians i ha ferit desenes de civils disparant coets des de la franja a les ciutats d’Israel. A més, centenars de persones han fugit de la franja de Gaza ja que la situació és insostenible, incrementant així el nombre de milers de Palestins desplaçats.

Les dues parts estan guiades pels extrems. Tot i així, hi ha moderats a les dues bandes que estan a favor de la resolució pacífica del conflicte. Des de Joventuts Socialistes volem expressar el nostre suport als moderats Israelians i Palestins. Condemnem públicament el terrorisme d’estat del Govern d’Israel, ocupat pel partit conservador Likkud i demanem que s’aturi l’assassinat sistemàtic de civils. També volem condemnar les accions de Hamas, ja que cap tipus de fonamentalisme ajudarà a trobar una solució al conflicte. Només els moderats d’ambdós bàndols poden arribar a negociar una situació de pau. Mentrestant, la situació de violència només fa que polaritzar cada vegada més a la societat.

Per últim, ens agradaria donar forces als Palestins i Israelians residents a Menorca, així com recordar a les comunitats àrabs i jueves que entre tots hem de cercar el diàleg i la pau, rebutjant els extremismes i la violència.

 

Joventuts Socialistes de Menorca

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>